De Haagse Hogeschool |

Waarom werken bij De Haagse Hogeschool

Let's change
Let’s change. You. Us. The world. Dat is de uitnodiging van De Haagse Hogeschool aan iedereen. We zetten onze studenten in hun kracht om de wereld, waarin zij leven, te veranderen en te verbeteren. Maar dat lukt alleen als we dat samen doen, zelf groeien en zo mee veranderen. Want wie betrokken is bij de uitdagingen in de wereld waarin we leven en daarin kritisch rondkijkt en vooruitkijkt, weet dat we nieuwe antwoorden nodig hebben. Die vinden we sneller als we continu elkaars inzichten, vaardigheden en technieken delen en leren toepassen.

Wereldburgers
We tekenen er daarom voor dat studenten, docenten en partners zich samen ontwikkelen tot wereldburgers. Grenzeloos denkende mensen, die stevig in hun schoenen staan en zo uit eigen overtuiging de wereld tegemoet treden. We realiseren ons dat onze eigen vakkundige inzet het verschil maakt en we moeten samenwerken om creatieve oplossingen te ontwikkelen en toe te passen.

De Haagse Hogeschool creëert het veilige en betrokken klimaat waarin we ons als wereldburgers kunnen ontplooien en vernieuwen. Laten we dus onze ontwikkeling, netwerk en praktijk delen. Want zo vormen en veranderen we onze kijk op de werkelijkheid, en onze kennis en vaardigheden om daadwerkelijk waarde toe te voegen.

Zo doen we dat
Met die zoektocht zijn onze docenten, partners en onze 26.000 studenten van bijna 150 nationaliteiten, elke dag volop bezig. Dat zie je bijvoorbeeld in onze actuele curricula. Je ziet het in onze zeven onderzoeksthema's: Cyber Security, Global and Inclusive Learning, Digital Operations & Finance, Mission Zero, Health Innovation, Global Governance en Governance of Urban Transitions. En ook in onze ruim 300 exchange partners en in onze intensieve samenwerking in meer dan 50 landen: van Brazilië tot China, van Australië tot de Verenigde Staten, en in meerdere landen in Europa.

Ideaal podium
En waar kun je wereldburgerschap beter leren en oefenen dan in en rond Den Haag, de internationale stad van Vrede en Recht, en het politieke en culturele hart van Nederland? Met het Vredespaleis, het Internationaal Hof van Justitie, het Binnenhof, 115 ambassades, multinationals als Shell, Siemens en ING, en bijna alle internationale NGO's binnen handbereik.

 

So, let’s change. You. Us. The world.