Maak prioriteit van waardering tonen aan jouw werknemers

Maak prioriteit van waardering tonen aan jouw werknemers

Maak prioriteit van waardering tonen aan jouw werknemers

Betrokken medewerkers, minder uitstroom, lage ziekteverzuimcijfers en een hogere productiviteit. Welke ondernemer of werkgever wordt hier nou niet blij van. Om bovenstaand te bereiken is het belangrijk om genoeg waardering te tonen aan jouw medewerkers. Voor de meeste bedrijven is dit nog geen prioriteit, terwijl waardering geven een van de belangrijkste motivatie factoren is voor een medewerker.

Waarom werkgeluk?
Werkgeluk doet wonderen voor een organisatie. Hoe betrokkener en gelukkiger de medewerkers zijn hoe gezonder een organisatie is, dit is gebleken uit cijfers van het CBS. Bij de ondervraagde uit dit onderzoek daalde het ziekteverzuim met maar liefst 41% en nam de productiviteit toe met 17%. Daarnaast zat er een stijging in de klanttevredenheid over het bedrijf. Extra werkgeluk en waardering heeft ook veel invloed op de werknemers zelf, zij ondervonden minder stress tijdens het werk waardoor er minder uitviel was. Extra voordelig voor beide partijen dus.

Steeds meer bedrijven zien het nut van werkgeluk in, twee voorbeelden hiervan zijn Google en Facebook. Google en Facebook hebben hun zo genoemde werkgeluk strategieën openbaard als voorbeeld voor andere.

In Nederland zijn er ook prijzen te winnen voor bedrijven die veel aandacht besteden aan het werkgeluk van hun werknemers. De prijs is afgelopen jaar gewonnen door vastgoedadviseur Republiq, Republiq heeft deze prijs voor het tweede jaar op rij gewonnen omdat zij 100% scooreden op alle medewerkerscriteria. Steeds meer MKB-bedrijven krijgen de smaak te pakken en verstoten de internationals met de titel ‘best beoordeelde werkgever’ omdat ze veel in hen medewerkers investeren. 

De sleutel voor leidinggevende
Zie jij volgend jaar graag jouw bedrijf ergens bovenaan staan in de lijst met best beoordeelde werkgevers van Nederland ? Leg dan eerst de focus op de managers, zij zijn tenslotte het doorgeefluik. Uit onderzoek blijkt dat 84% van het werkgeluk aan de leidinggevende/ manager ligt. Dit heeft vooral te maken met waardering uitspreken, de sleutel tot dit geluk zit hem dus in het gebaar. Oprechte waardering uitspreken hoe simpel eigenlijk.

Waardering
Dat er waardering uitgesproken moet worden is niets nieuws maar wel ontzettend effectief. Zo publiceerde Malsow in 1943 al zijn piramide van werknemers hen basis behoefte waar waardering tonen op trede 4 in de piramide staat, na lichamelijke behoefte, veiligheid en sociaal contact komt waardering. Waardering staat samen met erkenning en zelfrespect. Als een werkgever niet aan alle eisen van de piramide voldoet komt er volgens Maslow nooit een moment om je persoonlijke en mentale doorgroeimogelijkheden te ontwikkelen. Uit eindelijk wil jij natuurlijk dat jouw medewerkers zelf ook grote hoogte bereiken.

De ‘truc’
Om jouw medewerkers gewaardeerd te laten voelen is er een verhouding die perfect werkt. Geef 4 positieve punten en 1  kritiekpuntje. Door deze verhouding aan te nemen blijft de (positieve) feedback geloofwaardig. Er zijn 4 verschillende manieren om ‘complimenten’ te geven;

  1. Een beloning, bijvoorbeeld een cadeautje wat past bij de ontvanger en gegeven wordt op een gepast moment.
  2. Positieve woorden, letterlijk een compliment geven.
  3. Fysieke aanraking, denk aan een high five, schouderklop of boks.
  4. Helpen, iets voor de medewerker doen om hem of haar te ondersteunen.

Natuurlijk hoef je niet alle vormen een voor een af te gaan maar om deze manier te gebruiken als afwisseling zal de medewerker erg gewaardeerd laten voelen. Je kunt ook vragen welke vorm medewerkers het fijnst vinden en sluit na een overleg af met waardering.

Wees dus niet bang om complimenten te geven want als de verhouding 4 positief 1 kritisch puntje aanneemt blijf je volgens experts geloofwaardig overkomen en voelen medewerkers zich gewaardeerd. Waardering uitspreken zit hem dus in de kleine dingen, die snel over het hoofd gezien worden tijdens drukke tijden maar heel belangrijk zijn voor  het werkgeluk.


Op zoek naar personeel?

Laat ons de werving verzorgen, hoeft u alleen nog de selectie te doen!

Deel via social media