Tempcontrol |

Tempcontrol is specialist in temperatuurmeting
Als u op zoek bent naar een klantspecifieke oplossing voor temperatuurmeting, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Tempcontrol is dé specialist op het gebied van temperatuur.

Al meer dan 40 jaar levert Tempcontrol temperatuursensoren op klantspecificatie en in standaard uitvoeringen. In onze productieafdeling produceren wij temperatuursensoren, zoals thermokoppels en weerstandsthermometers in vele uitvoeringsvormen. U kunt hierbij denken aan diverse lengtes, diameters en procesaansluitingen. Een snelle responsietijd, hoge nauwkeurigheid, een lange termijnstabiliteit, bestand tegen hoge of juist lage temperaturen, eigenlijk behoort bijna alles tot de mogelijkheden. Door onze uitgebreide ervaring met temperatuur zijn we in staat om kosteneffectieve, interessante oplossingen voor onze klanten te vinden. Wij denken graag met u mee.

In onze vernieuwde, flink uitgebreide cleanroom zijn wij tevens in staat om zeer schone, stofvrije sensoren te produceren en te leveren. Verder hebben we een uitgebreid kalibratielab waar we temperatuurkalibraties uitvoeren evenals (langdurige) testen, onderzoek en ontwikkeling.

Naast temperatuursensoren is Tempcontrol ook leverancier van een compleet programma voor het meten, regelen en registreren van temperatuur, vocht en dauwpunt. Hierbij kunt u denken aan precisie-apparatuur zoals kalibratiebaden, blokbaden, precisie thermometers en dauwpuntmeters. Daarnaast leveren wij meetapparatuur voor diverse toepassingen binnen uw proces zoals transmitters, indicators, regelaars en dataloggers. Infrarood apparatuur en optische temperatuurmeetinstrumenten en –sensoren behoren ook tot ons assortiment.

Kalibratie laboratorium en onderzoeksfaciliteiten
Tempcontrol heeft een volledig uitgerust test- en kalibratielab. Naast het verrichten van kalibraties op temperatuursensoren en temperatuur meetopstellingen, wordt er op het lab meegewerkt aan kwaliteitscontrole en productontwikkeling. Tevens kunnen lange termijn testen uitgevoerd worden en wordt er onderzoek gedaan naar thermodynamische aspecten van temperatuursensoren.

Het lab levert heldere rapporten met hierin duidelijk herleidbare standaarden. Op het lab kunnen temperatuursensoren gekalibreerd worden maar ook instrumenten en kalibratie apparatuur kan er worden ingesteld. Sensoren en bijbehorende instrumentatie kunnen desgewenst als set worden ingeregeld en gekalibreerd.

Een grote verscheidenheid aan thermokoppels, weerstandsthermometers, en thermistor gebaseerde temperatuursensoren kunnen worden gekarakteriseerd en gekalibreerd. Nagenoeg alle indicators met voltage, stroom en weerstandsinput kunnen worden gekalibreerd, geoptimaliseerd en getest.